Grindsteds nye daghjem blev åbnet onsdag formiddag

Grindsteds nye daghjemAnn Chrarlotte Gaardsvig Vilstrup klipper det røde bånd - Foto: René Lind Gammelmark

Opdateret

Grindsteds nye daghjem, Hedelyng blev onsdag formiddag åbnet

 

Daghjemmet Hedelyng blev indviet kl. 11.00 i lokaler på Mødestedet i Grindsted

Her var blandt andet den lille sal blevet taget i brug til dagcenter.

Der er plads til seks borgere på samme tid i daghjemmet, og formålet med daghjemmet er at tilbyde borgere i målgruppen hjælp, støtte og aktiviteter i dagtimerne sammen med andre.

Det kan f.eks. være aktiviteter som fællessang, træning og højtlæsning. Det kan også være hjælp til måltider og personlig pleje.  Et daghjem giver desuden borgeren mulighed for at kunne blive længere i eget hjem, hvilket mange ønsker.

Daghjemmet er midlertidigt placeret i hovedbygningen på Mødestedet indtil der er en nærmere afklaring af, hvordan bygningerne fremover skal anvendes.

Det er Gurli Gregersen der er ansat som daglig leder i daghjemmet, ligesom hun er leder på Sydtoftens Plejehjem, ledsagerordning og Team Tværs bød velkommen.

Gurli havde glædet sig til åbningen.

” Det har været nogle måneder undervejs, og jeg blev spurgt om jeg kunne tænke mig at være daglig leder af dagcentret.  Vi har været i gang i en uge, og de tre medarbejdere har været i fuld gang” slutter Gurli Gregersen

”Der kom tre borgere i går, og det var fantastisk vi glædede os. Der gik ikke længe inden der kom en dame ind – så vi talte med myndighederne om der var plads til damen, for hun ville absolut ikke hjem.”

 

Herefter holdt formanden for Voksenudvalget i Billund Kommune, Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup tale og klippede det røde bånd, hvorefter daghjemmet officielt var åbnet.

”Velkommen til indvielsen af det nye daghjem, der har fået navnet Hedelyng. Det er et rigtig godt navn til et daghjem i Grindsted. Vi har Hedens domkirke, og rundt om byen blomstrer lyngen lige nu så smukt. Et daghjem skal give vores borgere mulighed for at blive i eget hjem så længe som muligt. Det er et ønske som rigtig mange har. Et daghjem kan også forebygge ensomhed – fordi borgeren kommer ud og møder andre. Der er mulighed for forskellige aktiviteter fra fællessang, højtlæsning eller træning, alt efter hvad man har lyst til.”

“Vi arbejder med indsatsen med plejehjælp i engen bolig, hvor vi er i fuld gang med sammenstyrende teams i vores ældrepleje. Vi har fokus på borgerens ret til selvbestemmelse. Og i dag åbner vi så et daghjem. Det viser at vi efterhånden har en bred pallette af gode indsatser i Billund Kommune. Til at starte med holder daghjemmet åbent til kl. 19 en dag om ugen, hvilket giver borgeren mulighed for at få deres aftensmad her. Hedelyng vil også holde åbent en lørdag om måneden til at starte med. Vi vil eksperimentere – og vil se om der skal ske tilpasning med tiden.  Efter årsskiftet inviterer vi brugerne af daghjemmet og deres pårørende til at være med i en borgerpanel, hvor de vil kunne give deres mening til kende – så vi kan samle alle erfaringerne, både de gode og de dårlige”.

Ældrerådet i Billund Kommune, samt brugere af daghjemmet og kommunalbestyrelsen var inviteret med til åbningen.

Der er tre personer ansat til at passe daghjemmet, Hanne Marie, Birte og Hanne Irene. Til åbningen var også Birtes hund Balder med.

 

Grindsteds nye daghjem blev åbnet

Foto: René Lind Gammelmark

Grindsteds nye daghjem blev åbnet

Hanne Marie, Birte og Hanne Lene – Foto: René Lind Gammelmark

Grindsteds nye daghjem blev åbnet

Ratch, Ulrich, Jørgen – Foto: René Lind Gammelmark

Grindsteds nye daghjem

Foto: René Lind Gammelmark

Grindsteds nye daghjem

Foto: René Lind Gammelmark

Grindsteds nye daghjem

Foto: René Lind Gammelmark

Grindsteds nye daghjem

Else Zippor – Foto: René Lind Gammelmark

Grindsteds nye daghjem

Foto: René Lind Gammelmark

Grindsteds nye daghjem

Else Zippor med hunden Balder – Foto: René Lind Gammelmark

Grindsteds nye daghjem

Gurli Gregersen – Foto: René Lind Gammelmark

Grindsteds nye daghjem

Foto: René Lind Gammelmark

Foto: René Lind Gammelmakr

Foto: René Lind Gammelmark