Nyt hørecenter på Borgergade 25 i Grindsted

Mogens Hansen - Foto: René Lind Gammelmark

Den 17. januar startede Audika Hørecenter en lokal satellit afdeling på Borgergade 25 i Grindsted.

Afdelingen hører under Vejle, og holder indtil videre, åbent, mandag og tirsdag fra kl. 8 til 16. Det er fynske Mogens Hansen der bor i Lindeballe der står for den lokale afdeling. Mogens har mere end 30 års erfaring som audiologiassistent (hørespecialist), en uddannelse han tog på Odense Universitetshospital

Audika Hørecenter vil gerne give borgerne i Grindsted mulighed for, at opleve hvad vi kan tilbyde. Omkring 800.000 personer i Danmark har høretab, men det er kun ca. halvdelen der har gjort noget ved det. At kunne høre bedre betyder også at vores hjerne bliver stimuleret, og giver os mere mentalt overskud. En god hørelse er derfor en vigtig del for vores sociale trivsel og mentale velvære. Vi ønsker at hjælpe flest muligt med at høre bedre, fordi vi ved at det er med til at styrke vores helbred generelt. Alternativet, altså ikke at kunne høre, kan have nogle negative konsekvenser fortæller Mogens Hansen.

I forvejen har vi en del kunder fra området, der kører til vores afdeling i Vejle, hvor jeg også arbejder. Med den lokale afdeling kan folk nu undgå at skulle køre så langt for at få hjælp. Vi fører det sidste nye teknologi indenfor høreteknik. Høreapparater, høretekniske hjælpemidler mv. 

Mogens Hansen – Audika – Foto: René Lind Gammelmark

Hvem kan få høreapparat
Der findes nogle få klare retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen omkring tilskud til høreapparater. Hvis man overholder disse, og er over 18 år gammel, så kan man søge tilskud. Man kan selvfølgelig også prøve / købe høreapparater, selvom man ikke er berettiget til at få tilskud. Tilskuddet er fastlagt – og ikke afhængig af indtægt. Man kan få tilskud hver 4. år. Hos Audika hjælper vi dig med papirarbejdet i forbindelse med tilskudssøgning

Udover at kunne afhjælpe høreproblemer, vil vi også gerne være med til at forebygge høreproblemer. Vi laver stort set alle typer af høreværn – både aktive og passive. Det kan være til jægeren, folk der arbejder i lufthavnen, musikeren eller pædagogen der arbejder i en til tider støjende institution forklarer Mogens Hansen, 

 

Niels Hansen der er chef for høreklinikken i Vejle og distriktschef for i alt 14 butikker har arbejdet i virksomheden i lidt over 2 år fortæller:
Vi har haft Grindsted i kikkerten i et stykke tid, fordi vi gerne ville være tilgængelig for borgerne i lokalområdet. Jeg kontaktede Lene Brandstrup – hun er noget af en ildsjæl uden lige – jeg må indrømme jeg var meget imponeret, over Lenes lokale arrangement. Jeg blev vist rundt i lokalerne – og bagefter sad vi og talte – her kunne vi begge mærke at Audika deler mange af de samme værdier som Lene og vi kunne lave et samarbejde sammen, hvilket vi nu har gjort. Vi går ikke på kompromis med service eller vores værdisæt og gør Lene heller ikke.  

Audika har over 40 hørecentre, hvoraf nogle er satellitafdelinger – fortæller Niels Hansen.

De værdier vores firma er bygget op omkring, er at vi ønsker at hjælpe så mange med at opnå en bedre hørelse som muligt – det er Audikas mission. 

Audika er del af Demant der startede med at Hans Demant i 1904 ønskede at hjælpe sin kone Camilla, med at leve et bedre liv uhindret af sit høretab, hvilket han gjorde ved at importere et af verdens første elektroniske høreapparater. Med det som udgangspunkt voksede Demant passion for at hjælpe mennesker, som har brug for hjælp til at høre. Senere begyndte Demant selv at fabrikere høreapparater under det landskendte navn Oticon. I 1950 åbnede den første fabrik i Danmark, og året efter vedtog den danske regering som en af de første i verden, at alle hørehæmmede skal tilbydes høreapparater gennem den offentlige sygesikring.

Niels Hansen – Foto: René Lind Gammelmark

Der er godt gang i hørecentret
Vi har haft en god start her i Grindsted – både med de kunder vi havde i forvejen som vi har skrevet ud til for at fortælle at vi startede i Grindsted, og også nye kunder som har booket tider – det er vi glade for fortæller Mogens Hansen. 

Udviklingen med nye høreapparater er gået stærkt, og der er mange muligheder. 

Mange har høretab uden at man selv ved det. Vi tilbyder gratis høretest og udlån af høreapparater i 30 dage, så man kan prøve om det er noget for en selv. Hvis det ikke er, så hænger man ikke på det. Mogens Hansen vil gerne give gode råd og vejledning.

Niels Hansen til venstre, Mogens Hansen til højre – Foto: René Lind Gammelmark

Eventdag på Apoteket i Grindsted den 9. februar kl. 10.00 – 15.00 her alle velkommen til at komme ned og få lavet en screening, og få en god snak omkring hørelsen

 
Lions Nytårskoncert 2025