I Billund Kommune har vi færre forebyggelige sygehusophold for ældre

Foto: René Lind Gammelmark

I Billund Kommune har vi færre forebyggelige sygehusophold for ældre (65+) det viser en opgørelse fra Sundhedsdatastyrelsen.

De forebyggelige sygehusophold, skal forstås som indlæggelser der kan forebygges.

Opgøres hvert år

Hvert år opgøres antallet af de forebyggelige indlæggelser blandt ældre – det er nogen bestemte diagnoser f.eks. hoftebrud, blærebetændelse og lungebetændelse. Hvor få der er skyldes mange forskellige ting – f.eks. de ældres grundlæggende helbredsstand, at kroniske sygdomme er velbehandlede, at den ældre, hjemmepleje og læger, pårørende reagerer hurtig ved tegn på sygdom – så behandling kan startes op, god hygiejne på plejehjem, at de ældre får de anbefalede vacciner mv. Mest af alt afhænger det af at SAMARBEJDE, kommunikation og tillid fungerer mellem parterne.

 

Der er en virkelig positiv sundhedsnyhed for Billund Kommune 

I modsætning til mange kommuner så har tallet været faldende i Billund kommune. Det har aldrig været så lav som i 2022, og er et af de laveste i Danmark. Hvis vi sammenligner med kommunerne i Region Hovedstaden (hvor tallet er højest), er der kun halvt så mange i Billund Kommune.

Det er et fantastisk resultat

Når man arbejder i det nære sundhedsvæsen mærker man tydeligt, at befolkningen bliver ældre, får flere kroniske sygdomme – og at der samtidig er både læge og sygeplejerskemangel. Det kan virke uoverkommeligt. Som praksiskonsulent i Billund Kommunen synes jeg heldigvis vi generelt har et rigtig godt samarbejde imellem hjemmeplejen, de forebyggende indsatser som for eksempel hurtig diætisthjælp og træningstilbud til borgere med karforkalkninger, knogleskørhed, KOL med videre. Samtidig oplever vi, at borgerne tager ansvar for eget helbred, er gode til at komme ud at træne, søge det sociale samvær – og passer på hinanden. Disse tal bekræfter alt dette – og viser vi er på rette vej. Vi kan være stolte af hinanden udtaler praktiserende læge Henriette Thostrup Poulsen der er praktiserende læse i Lægehuset Sdr. Omme.
 

I Billund Kommune har vi færre indlæggelser som kan forebygges for ældre

Kilde: Sundhedsdatastyrelsen 

I Billund Kommune har vi færre indlæggelser som kan forebygges for ældre

Kilde: Sundhedsdatastyrelsen

 

Du kan se mere på Sundhedsdatastyrelsens hjemmeside

https://www.esundhed.dk/Emner/Patienter-og-sygehuse/Forebyggelige-ophold

 

Kontorbutikken refurb banner