Julemarked på Museumsgården Karensminde den 9. og 10. december 2023

Foto: René Lind Gammelmark

Lørdag den 9. og søndag den 10. december er der igen julemarked på Museumsgården Karensminde.

Du kan opleve boder med kunsthåndværk, åbne værksteder, hestevognsture, drillenisser, dyrenes julesnak og meget mere. Billetter købes i udstillingsbygningen.

Den står på god, gammeldags juleidyl, historisk tradition og hyggeligt samvær, når Museumsgården Karensminde lukker ladeporten op for et stemningsfyldt julemarked.

Duften af brændte mandler blander sig med duften af juletræer og pyntegrønt på gårdspladsen. Inde i Kaffestuen kan man nyde varm gløgg og æbleskiver, mens man hviler benene. I den gamle smedje kan der købes smedede julehjerter, og i træværkstedet kan man købe fine snedkererede fuglehuse.

I museumsgårdens lade finder man en række boder med alt fra uldne varer til spegepølser. Her kan man også købe museets Karensminde Ale, der i samarbejde med Ikast Mikrobryg er brygget efter en original opskrift og ingredienser fra museumsgården. I vognporten har gæsterne mulighed for at vinde en dejlig adventsgave eller blot lidt selvforkælelse, når tombolaens mange gevinster skal uddeles.

I stuehuset er der pyntet smukt til jul med skinnende røde æbler, gran og den fine historiske julepynt. I køkkenet er der ild i det originale brændekomfur, hvor der koges og bages på ægte gammeldags manér.

Tag med hestevognen en tur, og se hvad der sker af juleløjer i skoven.

 

Gratis entré for børn og unge under 18. 65 kr. for voksne. (Medlemmer af Støtteforeningen Karensmindes Venner har gratis entré)

Kontorbutikken refurb banner