Kartoffellaug kører ud til plejecentrene for 25. gang!

PR-Foto

Billund Kommunes Kartoffellaug kører ud til plejecentrene for 25. gang!

 

Hed oprindeligt Grindsted Kommunes Kartoffellaug

Billund Kommunes Kartoffellaug er efterhånden blevet gammelt og agtværdigt – faktisk så gammelt, at det oprindelig hed Grindsted Kommunes Kartoffellaug.

Men dagsordenens vigtigste punkt er det samme: At sørge for at plejecentrene og dermed kommunens gamle får leveret ny optagne danske kartofler og snaps tæt på Valdemarsdag.

 

Alle plejecentre får en lille gave

Som et indslag i jubilæumsfestlighederne får alle plejecentre en lille gave bestående af et kreativt sæt, som kan medvirke til at gøre de dage, hvor der kommer børnehaver på besøg, ekstra hyggelige. Det er en pose kunstige kartofler, der kan dekoreres som mennesker eller dyr med det medfølgende sæt modellervoks, og med et inspirationskatalog, der viser, hvordan det kan gøres. Det kan selvfølgelig også praktiseres med helt almindelige renvaskede kartofler!

 

Lauget glæder sig til endnu en kartoffeldag, som i år vil blive festligholdt mandag d. 17. juni.

Her starter dagen som sædvanlig med, at laugsbrødre og hjælpere fra plejecentrene mødes til Morgenparole kl. 8.30 på Frivilligcenter Billund på Nymarksvej 10 i Grindsted.

Her har sponsorerne, Landsbygaarden v. Jens Jakobsgaard samt tømrer og snedkermester Martin Moen, sørget for, at der er henholdsvis kartofler og snaps til at tage med ud på centrene, hvor de veldækkede og smukt pyntede borde venter på beboere og brugere.

Fra første færd har der været kartoffelsange med, når kartoflerne blev gjort i stand og middagen skulle indtages, og de kommer heller ikke til at mangle i år!

Ret eventyrligt har tre af laugsmedlemmerne, Kartoffelskriver Anne Eriksen, Æresmedlem Bjarne Risvig og Oldermand Sejer Hansen, været med siden laugets første optræden på Valdemarsdag i 2000. Bemærkelsesværdigt er det også, at den til enhver tid siddende borgmester har indvilliget i at være Laugets protektor. Lauget har således haft 4 borgmestre i sin levetid: Jens Brink, Poul Køppen, Ib Kristensen og nu Stephanie Storbank.

  

Hvis du vil vide mere om kartoflen så se her

Klik ind på hjemmesiden Kartoffelinfo.nu 

Se eventyret om den vidunderlige kartoffel på YouTube

 

Kontorbutikken refurb banner