Ældreminister inviterede til træffetid på biblioteket

PR-Foto

Ældreminister inviterede til træffetid på biblioteket i Grindsted

Det er klogt at inddrage dem, der bliver berørt. 

Det mener ældreminister Mette Kierkgaard (M), der lige nu rejser landet tyndt for at tale med mennesker, der har berøring med ældreplejen. Torsdag var hun i Grindsted.

 

På MAGION Biblioteket var interesserede borgere torsdag stimlet sammen for at møde ældreminister Mette Kierkgaard og få en snak om det gode ældreliv.

 

Ministeren var i byen for at slå ørene ud og lytte.

Hun indbød derfor de 12 fremmødte til at stille alle de spørgsmål, de måtte have taget med om den kommende ældrereform, og dele deres holdninger til, hvordan man skaber det gode ældreliv.

 

En af de fremmødte var Ilse, der er fysioterapeut og pårørende til en far på plejehjem.

”Jeg kunne godt tænke mig, at man også kigger på de friske ældre og ser på, hvad de gør for at holde sig i gang,” sagde hun.

I medierne hører Ilse ofte om de syge og dårlige ældre. Derfor kunne hun godt tænke sig, at der kom mere fokus på dem, der er friske og rørige.

Med sig havde ministeren en blok, som hun løbende udfyldte som samtalen skred frem.

 

Et af de emner, der blev diskuteret var den nye ældrereform, som regeringen og et bredt flertal i Folketinget indgik en aftale om i foråret.

Nu er arbejdet med implementeringen gået i gang, og Ilse ser flere positive forandringer, fortalte hun:

”Det er positivt, at der kan blive mere selvbestemmelse til personalet, og at den enkelte borger kan blive hørt.”

 

Formålet med Mette Kierkgaards danmarksturne er at møde borgere og få indblik i, hvad der er vigtig for dem i forhold til fremtidens ældrepleje og ældreliv.

Efter ældreministerens træffetid takkede hun de fremmødte for de mange ideer, som hun tog med sig videre. Næste stop på Mette Kierkgaards danmarksturne er Middelfart skriver Social-, Bolig- og Ældreministeriet i en pressemeddelelse.

Mette Kierkgaard – PR-Foto

Ældreminister inviterede til træffetid

PR-foto

Ældreminister inviterede til træffetid

PR-Foto

Ældreminister inviterede til træffetid

PR-Foto

Kontorbutikken refurb banner