Økonomiudvalget giver grønt lys til dagligvarebutik i retailparken

nyt stort butiksområdePR-Foto

Af Marianne Thorø

Økonomiudvalget giver grønt lys til dagligvarebutik i retailparken – det blev vedtaget på mødet tirsdag aften.

Står det til Økonomiudvalget i Billund kommune kan folkene bag den planlagte retailpark ved Grindsted godt regne med at invitere en dagligvarekæde med i det nye byggeri. Og butikkerne i den samlet set 60.000 kvm store retailpark behøver ikke være større end 500 kvm. Og hvis noget er vedtaget i Økonomiudvalget, så går det som oftest også glat igennem Kommunalbestyrelsen.

Dermed ser det ud til at folkene bag retailparken kan arbejde videre med at få en dagligvarebutik ind i planerne, og nøjes med mindre butikker end hidtil beskrevet. Folkene bag parken mener at retailparken vil holde mere handel hjemme i både Grindsted og Billund – i det hele taget i Billund Kommune. Man mener desuden, at det vil strømme til med kunder fra Vejle, Esbjerg, Kolding og Herning – byer som alle selv har præcis de samme butikker, som er planen skal være i retailparken ved Grindsted.

Ifølge en vurdering fra COWI, er der potentiale for at øge handelen i Billund Kommune med over en halv milliard kroner. Det forudsætter altså at parken bliver til noget – og det tyder mere og mere på at den gør med det seneste grønne lys fra politikerne. Hanssen Ejendomme og Daugaard Pedersen der står bag planerne og retailparken har overfor politikerne tilkendegivet at det er afgørende for “hele projektet og muligheden for at kunne tiltrække en vis mængde detailhandelsbutikker, at der er en dagligvarebutik i området”.

Og en dagligvarebutik kunne eksempelvis være en Føtex, som ville blive en alvorlig konkurrent til Kvickly i Grindsted.

 

 

Kontorbutikken refurb banner