Grindsted Landbrugsskole holdt åbent landbrug

Foto: Grindsted Landbrugsskole

Grindsted Landbrugsskole holdt åbent landbrug i søndags – det blev en dag fyldt med oplevelser for store og små

Søndag den 15. september 2024 var en helt særlig dag på Grindsted Landbrugsskole. For første gang i skolens historie afholdt vi “Åbent Landbrug” som en del af Landbrug & Fødevarers landsdækkende arrangement, og det blev en dag fyldt med smil, oplevelser og hyggelige stunder for både børn og voksne. Med hele 1150 tilmeldte besøgende var der en summen af liv og aktivitet hele dagen.

 

En væld af sjove og spændende aktiviteter for børnefamilier

Rundt omkring på skolens område kunne man møde både får, høns, kalve og malkekøer, og samtidig få en snak med vores engagerede praktiklandmænd, som stod klar til at besvare spørgsmål om livet på gården. Traktorture rundt på skolens marker og pedaltraktorløb for børnene var også nogle af dagens populære indslag. Børnene kunne også fordybe sig i leg og aktiviteter, som fx at rode i halmen efter gemte karameller eller holde små, bløde kyllinger – et stort hit for de yngste. Det var også muligt at tage et kig ind i hestestalden, som drives i tæt samarbejde med Equestrian-linjen på Tronsø Efterskole og Fri Fagskole. Her kunne man klappe Tronsø’s skoleheste.

 

I 4H’s område var der gang i insekthotelværkstedet, hvor børnene kunne bygge og male, og der var pandekager og snobrød over bål samt sjove kæphestespring.

 

Besøgende havde desuden mulighed for at få en snak med vores undervisere og elever, som gladeligt delte deres erfaringer om livet i landbruget og på skolen.

 

Der var selvfølgelig også sørget for mad og drikke, hvor man kunne nyde alt fra LandboUngdoms grillpølser og sodavand til de spændende retter fra Ravens Rolling Kitchen. Vores egne elever havde deres egen bod, hvor de solgte kaffe, kage og Slush-ice. Arla forkælede de yngste med skolemælk.

 

Åbnede dørene for lokalsamfundet: et indblik i vores hverdag

Åbent Landbrug på Grindsted Landbrugsskole gav lokalsamfundet en unik mulighed for at opleve, hvad vi som skole har at byde på. Dagen var fyldt med sjov, læring og et indblik i hverdagen på en moderne landbrugsskole. Vores mål var ikke at tage fokus fra de lokale landbrug, som f.eks. Nygård Kvægbrug som også afholdte Åbent Landbrug. Hos Nygård får man den autentiske oplevelse af et dansk landbrug. Vi ønskede i stedet at åbne dørene og give lokalsamfundet et kig ind i vores verden, hvor vi uddanner fremtidens landmænd.

 

Stor tak til samarbejdspartnere, elever og personale

Grindsted Landbrugsskole takker MidtJysk LandboUngdom, Ravens Rolling Kitchen, 4H og Tronsø Efterskole og Fri Fagskole for deres store bidrag til at gøre dagen endnu mere spændende.

 Vi vil gerne rette en særlig stor tak til vores fantastiske elever, der har hjulpet både op til og på dagen. Deres engagement og dedikation har været uundværlig i planlægningen og afviklingen af arrangementet. Uden dem havde dagen ikke været så vellykket.

Selvfølgelig skal der også lyde en stor tak til skolens personale, der har arbejdet hårdt for at få alt til at gå op i en højere enhed. Deres indsats både før og under arrangementet har været afgørende for dagens succes lyder det i en pressemeddelelse fra Grindsted Landbrugsskole.

Tusind tak til alle de besøgende, der kom forbi og var med til at gøre dagen helt speciel! Vi glæder os allerede til næste gang, vi kan invitere jer indenfor til endnu flere oplevelser på landet.

 

Klik på billederne i galleriet herunder for at se dem i stor størrelse

Kontorbutikken refurb banner