Siv Bertelsen vandt danmarksmesterskab

Siv Bertelsen vandt danmarksmesterskabSiv Bertelsen (tv.) øverst på præmieskamlen ved DM for ungdom ved siden af sølvvinderen fra FIF, Frederiksberg, som hun spurtbesejrede med mere end fem sekunder. - PR-Foto

Siv Bertelsen vandt danmarksmesterskab ved ungdoms DM- i Randers.

Et dansk mesterskab på favoritdistancen, en DM-sølvmedalje og hendes bedste resultat på distancen i år.

Det blev resultatet for tre starter på fem dage for Grindsted-løberen Siv Bertelsen, 17.

Første løb var hendes favoritdistance, 1.500 m., hvor Siv for to år siden repræsenterede Danmark i en semifinale ved U18 EM og hvor hun vandt bronze ved inde-DM for seniorer som blot 15-årig.

Ved ungdoms-DM i Randers fulgte hun stort set samme opskrift som ved karrierehøjdepunktet ved senior-DM. Løbet blev et rigtigt mesterskabsløb, et luskeløb hvor Siv satte slutspurten ind endnu senere end ved senior-DM dengang. Først på den sidste af de 3 3/4 runder lukkede hun op for gassen, men det blev til et stensikkert dansk mesterskab for 18-19 piger i 5.02 min.

Dagen efter sluttede Siv også af med en hurtig sidste runde på 800 m., men måtte ligesom ved inde-DM  i marts se sig slået af det samme halvandet år ældre seniorlandsholdsløber fra værtsklubben. Her blev Sivs tid 2:22.57 min.

Efter to dages konkurrencepause sluttede Siv sin serie af med sæsonens hurtigste tid i et blandet løb for piger og drenge ved regionsstævnet  i Vejle på sin tredje distance på bane, 3.000 m. Efter to fine kilometer måtte hun slide sig gennem den sidste kilometer alene, men sluttede pænt af i 10:36.03 min.

Allerede på lørdag løber Siv igen, når hun stiller for det fælles hold fra AK Heden, Vejle og Kolding KFUM ved de vestdanske holdmesterskaber for 16-19 årige i Herning. Her skal Siv igen løbe 1.500 m., men dertil også springe længdespring og løbe en tur på den afsluttende 4×100 m stafet skriver Erik Holme Bertelsen i en pressemeddelelse.