Billund Kommune tager næste skridt på vejen mod en ny tandklinik

Grindsteds frivilligeBillund Kommune undersøger, om det er muligt at leje lokaler af Vestjysk Bank på Borgergade, så de frivillige, der indtil nu har hørt til på Mødestedet og Nordre Skole, fremover kan blive samlet i bankens lokaler, Kinobygningen og i Frivilligcentrets lokaler på Nymarksvej - Foto: René Lind Gammelmark

Billund Kommune tager næste skridt på vejen mod en ny tandklinik og har valgt Rambøll som totalrådgiver til den kommende tandklinik på Borgergade 3 i Grindsted.

Rambøll har erfaring med lignende projekter, og de ser frem til at løfte opgaven lyder det  i en pressemeddelelse fra Billund Kommune.

Efter en udbudsproces står det klart, at Rambøll får til opgave at opføre en ny tandpleje i Grindsted. Kommunalbestyrelsen har nemlig tidligere besluttet, at der skal etableres en ny central tandklinik på Borgergade 3 for at samle tandplejen på to lokationer i Grindsted og Billund.

Formålet med samlingen af tandklinikken er at sikre mere specialisering, mere tid til forebyggelse og mere fokus på forældrenes engagement. Det skal være med til at løfte tandsundheden blandt kommunens børn.

Jeg er optaget af, at vi løfter kvaliteten i tandplejen for kommunens børn, mens vi sikrer bedre faglige miljøer for kommunens tandlæger. Med den nye klinik ønsker vi at understøtte et godt arbejdsmiljø og en effektiv behandling, som giver et trygt forløb for både børn og voksne, der bruger klinikken. Samtidig falder den centrale placering i Grindsted godt i tråd med vores politiske ønske om at understøtte mere liv i bymidten ved at sikre flere besøgende. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi med Rambøll har fundet en totalrådgiver, som har erfaring med lignende projekter, udtaler Bjarne Larsen, udvalgsformand for Børne- og Familieudvalget i Billund Kommune.

 

Som totalrådgiver vil Rambøll stå for den overordnede koordinering og styring af projektarbejdet, så byggeriet af den nye tandklinik kommer godt i mål.

Tandklinikken bliver etableret ved at ombygge et 825 m2 stort tidligere erhvervslejemål, som Vestjysk Bank ejer. Projekt-teamet fra Rambøll glæder sig til at tage hul på arbejdet.

Der er et stort potentiale i – og store ressourcer at spare ved at transformere og renovere fremfor at bygge nyt. Opgaven i Grindsted byder derudover på tidlig entreprenørinddragelse, noget som kræver specialistviden fra mange fagdiscipliner. Vi ser frem til at gribe udfordringen og er klar til at udvikle, planlægge og gennemføre projektet, som passer rigtig godt ind i vores kompetenceområde inden for sundhedsbyggeri, renovering og bygningsfysik,” siger Frederik Højbo Nielsen, El-installatør og projektchef fra Rambøll.

 

Sammen med blandt andre arkitekt Lotte Hald kommer han til at stå i spidsen for at koordinere og styre projektarbejdet.

Vi glæder os til samarbejdet med projektgruppen og brugerne i Billund Kommune,” lyder det fra Lotte Hald, Rambøll.

Tandklinikken i Grindsted vil tilbyde forebyggende undersøgelser og tandbehandling til alle børn og unge i alderen 0-16 år bosiddende i Grindsted, Filskov, Hejnsvig og Sønder Omme samt alle unge i kommunen i alderen 17-21 år. Derudover vil tandklinikken tilbyde tandbehandling til voksne med særlige behov. De faglige ekspertiser og kompetencer bliver samlet et sted, da klinikpersonalet vil stå for tandreguleringen (bøjlebehandling), omsorgstandplejen (primært i borgerens eget hjem), specialtandplejen og socialtandplejen.

Børn og unge i alderen 0-16 år, som er bosiddende i Billund og Vorbasse, kommer til at anvende undersøgelses- og behandlingsklinikken i Billund.

 

Den nye centrale tandklinik i Grindsted forventes at stå færdig i løbet af 2. kvartal 2026, og den kommer til at indeholde:

  • Klinikrum til undersøgelse og behandling af børn og unge
  • Klinikrum til special-, omsorgs- og socialtandplejen (voksne)
  • Klinikrum til tandregulering/orto (bøjletandlæge).
  • Understøttende funktioner som sterilisation, røntgen-, vente- og personalefaciliteter
Kontorbutikken refurb banner