I eftermiddag begraves 14-årige Rustam

Foto: iStock/Liudmila Chernetska

Af Marianne Thorø

– Vi har, ved en uforståelig og tragisk ulykke, mistet vores søn, vores bror, vores højt elskede Rustam.

Sådan indleder familien til den 14-årige dreng, der på tragisk vis mistede livet ved et uheld på Nollundvej onsdag aften, et opslag på facebook.

– Vores sorg er dyb og smertefuld, men midt i sorgen varmer det vore hjerter at se den store opbakning og kærlighed, der kommer fra så mange mennesker, både mennesker vi kender og mennesker vi aldrig har mødt, som tager sig tid til at dele vores sorg og vores savn. Det er vi meget taknemlige for og vi vil gerne takke jer alle, hedder det videre i opslaget.

Familien takker samtidig beredskabet, ambulance, læger, politi og andre, der gjorde alt hvad der stod i deres magt, i forsøget på at redde Rustams liv.

– Vi vil også takke de forbipasserende der trådte til, og gjorde hvad de kunne, for at hjælpe på ulykkesstedet, lyder det fra familien, som har mødt en overvældende varme fra borgerne i Grindsted:

– Vi bor her i Grindsted, Rustam stedes til hvile her i Grindsted, vi er en del af Grindsted og det er vi blevet bekræftet i, af den overvældende hjertevarme og sympati vi har mødt fra venner, naboer og borgere, i denne for vores familie så svære stund, slutter opslaget på Facebook fra familien.

Rustam begraves i dag kl. 16 på Grindsted Kirkegård.

Her vil der formentlig være elever fra både Vestre Skole og Lynghedeskolen, hvor Rustam netop var skiftet til efter at have gået på Vestre skole. Netop de to skolers ledere gik i går sammen om en fælles udtalelse i kølvandet på Rustams tragiske død:

– Det er ubærligt, uforståeligt og hjerteskærende det, der er sket. Vores dybeste medfølelse går til de pårørende. Vi har igangsat et kriseberedskab til eleverne fra den pågældende årgang, ligesom vi sørger for, at der bliver talt med eleverne i alle klasser. Derudover har vi opfordret alle forældrene på skolen til at gå i dialog med deres børn, som kan være meget påvirkede, udtaler Birgitte Edens, skoleleder på Vestre Skole og Søren Rahbek, skoleleder på Lynghedeskolen.

Kontorbutikken refurb banner