Vil bringe faglig stolthed tilbage til håndværket

Foto: René Lind Gammelmark

Museerne og SDE Grindsteds tømrerafdeling vil sammen bringe faglig stolthed tilbage til håndværket.

I oktober kulminerer det spændende samarbejdsprojekt ”Kulturskabere” mellem Mark, Museum Give, Syddansk Erhvervsskole og Støtteforeningen Karensmindes Venner.

Her vil unge fra erhvervsskolen og skoleelever fra Grindsted Privatskole arbejde sammen om at bygge et fårehus i bindingsværk på Museumsgården Karensminde. Projektet er støttet af Kulturregion Trekantområdet.

 

Kulturskabere

Har til formål at skabe bro mellem unge på erhvervsuddannelser og skoleelever, hvor de i fællesskab arbejder med gamle håndværk og erhverv. Projektet giver de unge fra erhvervsskolerne mulighed for at påtage sig rollen som undervisere, når de guider skoleeleverne igennem byggeriet af fårehuset. Eleverne vil bl.a. snitte nagler, bygge, male og samarbejde for at skabe det færdige fårehus, som vil stå som et mindesmærke for deres indsats.

 

Byggeriet foregår den 3., 10. og 24. oktober,

Det er en del af en større indsats for at vække skoleelevers interesse for håndværksfagene og de muligheder, erhvervsuddannelserne tilbyder. Der er samtidig et ønske om at styrke bevidstheden om faglig stolthed og vigtigheden af håndens arbejde, som i stigende grad oplever vigende interesse. Og hvem er bedre til at præsentere fagene, end eleverne selv!

 

*”Vi vil gerne vise både børn og unge, at håndværksfagene er noget at være stolte af, og at der er masser af kreativitet og fællesskab i arbejdet med hænderne,”* udtaler Celia Ekelund Simonsen fra Museum Give.

 ”På Mark og Museum Give arbejder vi netop med de gamle håndværk og samskabelse, og vi mener, at museerne udgør en unik ramme, som kan facilitere mødet mellem forskellige mennesker på tværs af alder og profession” fortæller Rikke Olafson fra Mark| Museet for en Ny Danmarkshistorie.

 

Projektet er et pilotprojekt, der undersøger potentialet i at samskabe sammen med unge fra erhvervsuddannelser og frivillige fra Støtteforeningen Karensmindes Venner. Forhåbningen er, at det kan udvikles til et fast tilbud på museerne, der kan formidle håndværk på en måde, der inspirerer skoleelever og giver dem en positiv oplevelse med erhvervsfagene skriver Museerne i en pressemeddelelse.

outletmesse2024