Få en historisk oplevelse gennem smagsløgene

Foto: René Lind Gammelmark

Få en historisk oplevelse gennem smagsløgene – smag på besættelsen på MARK Museet og Karensminde.

 

Rikke Olafson fra Mark Museet og Elna Sørensen fra museets støtteforening Karensmindes Venner vil give museumsgæsterne en historisk oplevelse gennem smagsløgene.

Derfor serverer de mad fra besættelsestiden den 12. oktober kl. 12.00 i Laden på Museumsgården Karensminde.

Menuen vil bestå af kanin i det grønne, rabarberbudding efterfulgt af kaffe (den ægte vare) og krigsmakroner. Under spisningen vil der blive underholdning ved Grindsted Amatørscene, som med humor og indlevelse gør oplevelsen spillevende. Man kan være så heldig at høre fortællinger fra Marinus Kjeldsen. Marinus var dreng under besættelsen og kan fortælle en ganske enestående førstehåndsberetning.

 

Rikke Olafson fortæller:

”Meningen med dette arrangement er at give gæsterne mulighed for at opleve historiefortælling gennem flere sanser. Smag og duft er jo en kæmpe katalysator for hukommelse, og jeg tror, at et måltid mad som dette, kan vække minder – hvis ikke man har levet under krigen, så måske minder om familie og venner, som levede under krigen. Med hjælp fra skuespillerne fra GAS vil vi tage gæsterne med helt ind i midten af den tidslomme, som altid er her på Karensminde.”

 

Billet til arrangementet kan købes online via museets hjemmeside: https://markmuseum.dk/information. Pris: 250kr pr person (inkl. entré til museet). Sidste tilmeldingsfrist: 8. oktober.

 

Smag på efteråret

Arrangementet Smag på besættelsen bliver startskuddet til efterårsferien, som i år med temaet Smag sætter særligt fokus på mad: der skal som sædvanlig slagtes og tilberedes gris og fjerkræ, men der skal også smages på kartofler og roer. Madvarernes CO2-aftryk undersøges og børnene udfordres på deres madmod; hvor sulten skal man være, for at spise et insekt? Museet holder åbent 12.-20. oktober kl. 10-16. Entré: 65kr for voksne. Gratis for børn under 18 år skriver museet i en pressemeddelelse.