Middelalderkampsport på Grindsted Gymnasium & HF

Image by Clker-Free-Vector-Images from Pixabay

Torsdag den 25. april gæster truppen Hanse Tropperne, anført af landstræner Casper Schoubye Grindsted Gymnasium & HF, hvor de skal dyste med eleverne i Middelalderkampsport, som er en del af historieundervisningen.

Middelalderkampsport
Iført fuld ridderudrustning og med et sværd eller økse i hånden kæmper duellater, indtil sidste mand sejrende står oprejst. Sådan lyder de forenklede regler i sportsgrenen middelalderkampsport. Selvfølgelig er våbnene ikke lavet af stål og kan levere en enorm kraft når de svinges med fuld styrkem mod modstanderne.

Slåskamp i historieundervisningen
Giver det overhovedet mening, at eleverne skal bruge deres undervisningstid i historie på at slås?

Det gør det bestemt!  Middelalderkampsport er et tydeligt eksempel på levendegørelse af historien, der er med til at gøre historien relevant for mange i dag. De virkelige eksperter i udrustninger skal findes netop hos udøvere af middelalderkampsport, da sporten stiller strenge historiske krav til udøvernes udstyr. Fx skal alle dele af en udøvers rustning være udformet efter en historisk kilde og skal holde sig indenfor en tidsafgrænsning på oftest 50 år.

 Ved at lade eleverne iføre sig den tunge fulde udrustning, tage et tungt våben i hånden og kæmpe mod hinanden, får eleverne, forhåbentligt, en meget større forståelse for strabadserne på middelalderens slagmarker de ellers kun oplever med en skål popcorn stillesiddende foran en skærm.

Klik her for at læse mere om sporten

 

Kontorbutikken refurb banner