Per Hansen skal deltage i Great Dane Backyard Ultra 2020 ved Silkeborg

Per Hansen - billede fra Goldsteig Ultrarace i 2019 - privatfoto

Per Hansen fra Grindsted har rigtig mange kilometers løb i fødderne. I september sidste år deltog Per nemlig som den eneste dansker i Goldsteig Ultrarace, der er europas længste nonstop rute. 32 var tilmeldt løbet og 12 gennemførte ruten på 661 km. Per kom i mål efter 191 timer og 40 minutter.

Nu er Per så igen igang med et nyt løbeprojekt. Den 8. august 2020 kl. 01.00 starter han på et løb i Silkeborg, løbet hedder Great Dane Backyard Ultra 2020 og er en rundeløb på 6.8 km med cirka 150 højdemeter pr. runde der skal gennemføres hver time og starter op hver time kl. hel fortæller Per Hansen.

Efter hver runde skal der indtages væske og mad, samt toiletbesøg for det er der ikke tid til når løbet starter op igen kl. hel. 

Per løber runden på omkring 50 minutter, hvilket betyder at han efter hver runde har 10 minutter til at spise, drikke, komme på toilet og sove lidt inden det går løs igen

Der er omkring 125 løbere tilmeldt til start og vinderen er den der gennemfører sidste runde alene. Sidste år blev den vundet på 28 timer og ovre i USA var der en kvinde der vandt løbet på 64 timer. Sidste år var Per Hansen med i løbet i Silkeborg hvor han stoppede efter 15 timer. Løbet var hans træning til 24-timers løbet i Sæby sidste år. Per fortæller at han i år vil køre helt ud for at vinde løbet og han håber på at holde til mindst 28 timer, om det er nok ved han ikke, men han er optimistisk.

Per Hansen har de sidste seks måneder trænet til løbet, og det har givet mellem 80 og 120 km løb hver uge. Han har taget turen til Silkeborg mange gang og løbet på den bane hvor løbet skal foregå, så Per Hansen føler sig max. klar.

I øjeblikket er jeg på netrapning, som vi kalder det inden for løb, det er de sidste to uger hvor man ikke løber så langt eller hårdt, for at have friske ben til dagen fortæller Per Hansen. Jeg løber omkring 80 km i denne uge, og 40 næste uge, og uge 32 løber jeg kun 10 km til fredag nat fortæller Per Hansen.

Du kan læse mere om løbet her

 

Læs også historien fra Goldsteig Ultrarace som vi på Netavisen Grindsted bragte i september sidste år.

Per Hansen fra Grindsted løb 661 km på 191 timer

Lions Nytårskoncert 2025